Președintele Poloniei Andrzej Duda: Polonia nu va legaliza NICIODATĂ căsătoriile gay

Presedintele Poloniei Andrzej Duda spune ca actul de casatorie trebuie sa fie o ”uniune intre un barbat si o femeie”.

Presedintele Poloniei spune ca nu va legaliza niciodata casatoriile gay in tara sa in ciuda presiunilor sporite din partea grupurilor de lobby LGBT din tarile europene vecine .

Presedintele Duda a citat Constitutia Poloniei cand a fost intrebat despre viitorul casatoriilor gay in Polonia . ”Nu cred ca exista astazi o majoritate politica suficienta care sa fie de acord cu un amendament al Constitutiei in acest domeniu si sa schimbe aceasta clauza in sensul unei interpretarii mai largi a casatoriei care sa includa si alte genuri” a declarat acesta pentru ziarul Republika.

In caz ca ar exista dubii asupra pozitiei sale acesta a mai spus ”Repet fara echivoc : casatoria in concordanta cu Constitutia Poloniei este uniunea intre un barbat si o femeie”.

Presedintele Poloniei a fost ales din partea Partidului Lege si Justitie un partid de dreapta national-conservator, partid care se opune puternic miscarii pt drepturile LGBT.

Polonia este una din cele sase tari ale Uniunii Europene alaturi de Croatia, Bulgaria, Lituania, Letonia si Slovacia care au interzis prin Constitutie casatoriile gay.

Sursă: Polish president says Poland will „never” legalise same-sex marriage | SBS Sexuality

Articol preluat de pe rezistentacrestinablog.wordpress.com

Previous Post

Tu mergi la vot? Noi DA!

Next Post

Ratarea referendumului din 7 octombrie poate aduce: CĂSĂTORIA UNI-SEX, DEZINTEGRAREA FAMILIEI

Related Posts
Total
1
Share