Profesorii sunt cei mai “periculoşi” oameni

Preot Alexandru Lungu

Da, ați auzit bine. Ei reușesc să frământe și să prelucreze materia încă deformată a minții și să îi ofere direcția spre viitor. Fără profesori am deveni o turmă de animale pe care mai marii lumii ne-ar reduce la tăcere. Profesorii îți insuflă curajul de a lua atitudine și de a așeza rațiunea și cuvintele în folosul societății.

Astăzi suntem în grevă și datoria fiecăruia dintre noi este de a fi solidari, cei care am fost cândva elevii unor educatori minunați, astăzi poate părinții unor copii pe care îi vrem să îi știm în siguranță și aflându-se pe mâna unor profesori pe măsura vremurilor actuale, oameni care în mod firesc își cer drepturile fundamentale, acelea de a fi remunerați pe măsura eforturilor depuse pentru cei care vor conduce destinele de mâine.

Vedem multe pericole în jurul copiilor noștri și pare uneori că tot efortul nostru ca părinți este uneori zadarnic. Avem nevoie de profesori, trebuie să facem front comun cu dânșii. Ei sunt prima bibliotecă din viața copiilor noștri.

Eu astăzi sunt un om care gândește, scrie și poate formula o opinie coerentă, datorită doamnei învățătoare Maria Tanasa cea care mi-a purtat mintea spre meleagurile cunoașterii și a dragostei de carte.

Iubiți-vă profesorii, ei au puterea de a da sens viitorului copiilor noștri!

Previous Post

Mândria îl face de râs pe om

Next Post

Părintele Evmenie Saridakis sau despre bucuria care odihnește

Related Posts
Total
0
Share