PS Timotei Prahoveanul participă la deshumarea Părintelui Dionisie Ignat: În Athos se vorbește deja despre sfințenia lui

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul este delegatul Patriarhiei Române în Athos, la deshumarea osemintelor Ieroschimonahului Dionisie Ignat, eveniment care va avea loc joi după-amiază.

„În discuțiile pe care le-am avut cu părinții de la Vatopedu și cu un părinte gruzin care a alcătuit slujba de scoatere a osemintelor Părintelui Dionisie Ignat am întâlnit cuvinte, pe care n-am putut să le contrazic, care vorbesc deja despre sfințenia lui. Părinții de aici vorbesc despre scoaterea din mormânt a «moaștelor» Părintelui Dionisie, iar chipul lui este zugrăvit în Icoană”, a transmis pentru Radio Trinitas PS Timotei.

Slujba care va avea loc joi de la ora 14.30 este una special pregătită, pentru că astfel de evenimente nu au loc foarte des. Textul a fost realizat de unul dintre părinții Mănăstirii Vatoped.

„Slujba cuprinde, în mare, rânduieli și rugăciuni asemănătoare Parastasului, dar totuși diferite”, a detaliat PS Timotei amintind că sunt incluse troparele Sfântului Gheorghie și al Sfântului Dionisie Areopagitul.

PS Timotei Prahoveanul l-a cunoscut personal Ieroschimonahul Dionisie Ignat. (Foto: Arhiva personală)

Deshumarea Părintelui Dionisie Ignat va avea loc imediat după slujba Vecerniei oficiată în Chilia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghie”- Colciu.


În luna mai s-au împlinit 18 ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Dionisie Ignat, botoșănean de origine. El a fost contemporan cu Sfântul Ioan Iacob și cu Părinții Paisie Olaru și Cleopa Ilie.

La cea mai recentă ședință de lucru a Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, Patriarhul României a anunțat că va propune Patriarhiei Ecumenice canonizarea părinților Dionisie Ignat și Petroniu Tănase.

Sursa: http://basilica.ro

Previous Post

Când calomniezi, mai ales persoane sfințite, poți deschide poarta sufletului pentru diavol

Next Post

Dacă ai smerenie și iubire, ești în rugăciune: Dionisie de la Colciu, starețul înmormântat în prezența unui viitor rege

Related Posts
Total
0
Share