Puterea Sfântului Maslu

Preot Alexandru Lungu

Taina Sfântului Maslu şi-a pus amprenta pe sufletul meu de copil pentru totdeauna. Îmi aduc aminte de anii când abia înțelegeam rânduiala acestei slujbe, mai ales de momentul când tata a început să săvârșească Taina Sfântului Maslu la parohia din oraș. La acea vreme puțini preoți oficiau săptămânal acestă Taină. Vinerea de pe la ora 17 până noaptea târziu tata stătea în Biserică și asculta necazul a zeci și zeci de suflete obosite de încercările vieții.

Slujba era una lungă pentru mine, lumânările din vasul cu făină, zecile de sticle cu untdelemn aduse de oameni spre sfințire, căldura care se strângea de la sutele de oameni care nu încăpeau doar în spațiul Bisericii la acea vreme, uneori și curtea era plină, mă fascinau.

Întotdeauna oamenii veneau dărâmați și plecau plini de curaj. De-a lungul anilor s-au perindat mulți bolnavi, unii în stadii incurabile ale bolii. Acolo unde nădejdea, credința și dragostea se armonizau într-o unitate perfectă, mari minuni se înfăptuiau.

Îmi aduc aminte de cazul acelei mame, despre care mi-a povestit tata, din satul Marginea, care la început fusese adusă la rugăciune de copiii ei, pe brațe. Doctorii nu îi dădea șanse să-și revină dintr-o paralizie ce o țintuise la pat. Avea femeia mulți copii și toți făceau efortul să o sprijine și să o ajute a-și duce crucea. Era ca imaginea acelui olog coborât prin acoperișul casei de cei patru prieteni. La început a fost însoțită de toți copiii, mulți la număr. După o vreme de participare la rugăciune a reușit să se ridice cu ajutorul unui baston și venea alături de ea doar doi dintre copii. După câteva zeci de participări la această Taină, a început să vină singură, doar ea și cu un baston. La final şi-a recăpătat mersul în ciuda pronosticurilor nefavorabile date de medici.

De când sunt preot, am auzit și am avut oameni pe care i-am spovedit, i-am sfătuit să consume untdelemn sfințit de la Maslu dimineața pe nemâncate şi aceia care au rămas aproape de rugăciune s-au vindecat de boli grele.

Participați la Taina Sfântului Maslu și consumați dimineața pe nemâncate untdelemn sfințit. Mare este puterea acestei Sfinte Taine.

Noi săvârșim Taina Sfântului Maslu în fiecare vineri după amiaza, începând cu ora 17:00!

Mergeți cu nădejde, credință și dragoste, acolo unde auziți de această Sfânta Taină. Sus inima!

Previous Post

Film: Viața Cuviosului Serghie de Radonej

Next Post

Cuviosul Paisie Aghioritul – de ce Sfintele Moaşte nu răspândesc totdeauna mireasmă

Related Posts
Total
0
Share