Rugăciune către Sfinții Mucenici Adrian cu soția, Natalia, Hrisant cu soția, Daria, Claudiu cu soția, Ilaria, pentru trăinicia întru Hristos a tinerelor familii

Episcopul Macarie Drăgoi

Sfinților Mucenici Adrian cu soția Natalia, Hrisant cu soția Daria, Claudiu cu soția Ilaria, ați dat mărturie pentru Hristos în fața prigonitorilor Bisericii în vremurile cele de demult și v-ați încununat nu doar cu binecuvântata cunună a celor căsătoriți, ci și cu cea slăvită a muceniciei. Pentru aceea, vă cinstim, văzând cum tinerețea și căsătoria pentru Hristos ați lucrat, împreună-petrecerea voastră în împreună-mucenicie prefăcând, cu darul lui Dumnezeu. Ne rugăm vouă, Sfinților Mucenici Adrian și Natalia, care credință neclintită în Dumnezeu ați avut și, prin curajul mărturisirii lui Hristos, v-ați îmbărbătat reciproc în chinurile persecuției, spunând: „Să ne aducem aminte de legătura nunții noastre, de șederea noastră împreună în vremea suferințelor și de dorința noastră ca să dobândim cununile!”. Întăriți și luminați pe tinerii căsătoriți, astfel încât în viață plăcută lui Dumnezeu să petreacă și binecuvântările cele de sus să dobândească.

Sfinților Mucenici Hrisant și Daria, voi care de la calea rătăcirii v-ați întors, iar tu, Sfântă Daria, chiar preoteasă a zeiței Minerva fiind odinioară și dorind să îl ademenești pe tânărul creștin Hrisant, cu dulceața harului a picurat Domnul sufletul tău, devenind soția binecredincioasă a mirelui tău. Împreună propovăduind pe Hristos, pe mulți la Viața cea adevărată ați chemat, printre care și pe tribunul Claudiu, care a fost trimis să vă pedepsească, l-ați convertit împreună cu soția sa, Ilaria, și cu cei doi fii ai lor: Iason și Mavru.

Închinându-ne sfintelor voastre Moaște și Icoane, ocrotiți pe tinerii căsătoriți care în felurite ispitiri și încercări se află. Dăruiți-le unime a cugetului, dragoste pentru Hristos și pază de toate ademenirile din partea trupului, a lumii și a diavolului. Întru Împărăția Cerurilor învățați-i să-și pună temelia căsniciei, astfel ca neabătuți din calea cea dreaptă și îngustă să se afle până la sfârșitul zilelor lor. Cu dragoste neînșelată unul pe altul să se iubească; cu cinstea și cu ascultarea să-și slujească; cu frica de Dumnezeu pruncii să și-i crească. Iar în ceasul încercărilor, cu darul lui Hristos, toate ispitele să le depășească și să le biruiască. Sfinților Mucenici tineri căsătoriți, Adrian și Natalia, Hrisant și Daria, Claudiu și Ilaria, prieteni ai lui Hristos, cu darul mărturisirii împodobiți-i pe cei care, asemenea vouă, s-au încununat, primind cununa căsătoriei, învrednicindu-i și de cununile cerești. Amin.

Previous Post

Viețile Sfinților – august, ziua 26

Next Post

“Dumnezeu e cu mine!”

Related Posts
Total
0
Share