Rugăciunea de mulțumire a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pentru Sfântul Munte Athos

În planul lui Dumnezeu de mântuire a neamurilor, înfăptuit prin Întruparea Fiului Său, a fost cuprins şi Muntele Athos. Tradiţia ne spune că aici a venit Maica Domnului şi că acest Munte a devenit moştenirea ei.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, mulţumind pentru această moştenire încredinţată ei, a rostit următoarea rugăciune:Fiule şi Dumnezeul meu, binecuvântează locul acesta pe care mi l-ai dat ca moştenire! Varsă-Ţi mila Ta peste el şi-l păzeşte nevătămat până la sfârşitul veacurilor, precum şi pe cei ce se vor sălăşlui în el pentru Numele Tău cel Sfânt şi al meu. Şi le iartă lor păcatele pentru mica osteneală şi nevoinţă ce o vor face, umple-i pe ei de toate bunătăţile în veacul acesta, iar în cel ce va să fie, viaţă veşnică dăruieşte-le. Preaslăveşte acest Munte mai mult decât oricare alt loc şi fă-l să strălucească prin tot felul de minuni. Umple-l pe el cu nevoitori din toate neamurile de sub cer, care cheamă Numele Tău şi înmulţeşte locaşurile lor de la un capăt până la celălalt. Izbăveşte-i pe ei de munca cea veşnică şi păzeşte-i de toate ispitele văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi, de toate eresurile şi întăreşte-i în Credinţa Ortodoxă.

Şi astfel rugându-se Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, a auzit din Cer un glas spunându-i: „Toate câte Mi le-ai cerut, Maica Mea, ţi le voi împlini întotdeauna, dacă şi aceştia vor păzi poruncile Mele. De acum înainte locul acesta va fi moştenirea şi Grădina ta, Rai şi liman de mântuire tuturor celor care vor să se mântuiască, precum şi loc de scăpare şi de pocăinţă pentru cei împovăraţi cu multe păcate.

Extras din Sfântul Munte Athos – Editura Evanghelismos.

Previous Post

Au fost deshumate Moaștele Cuviosului Gherasim Mikraghiananitul

Next Post

Apostolul zilei (Evrei 11, 8-16)

Related Posts
Total
0
Share