Să ne alegem cu grijă modelele

Preot Alexandru Lungu

Când ești o persoană publică ai o responsabilitate enormă în ceea ce promovezi în rândul tinerilor. Tot ceea ce rostești se întoarce ca un bumerang Împotriva ta. Dacă trimiți în univers dragoste și gânduri pozitive, într-un fel sau altul vei primi același lucru.

Spunea cineva zilele trecute despre motivele pentru care nașterea unui copil este lipsită de sens, întrucât pierzi din vedere adevaratul scop al vieții: “împlinirea propriilor plăceri”. Nu mai poți să călătorești, să petreci cât îți dorești, să vii la ce oră își dorește inima ta acasă, fără să fi legat de o responsabilitate, în speță de un copil. Cică am fi prea mulți pe pământ și facem și așa mult rău planetei. Mâncăm mult și distrugem tot ce ne înconjoară.

Cine însă ne oprește să fim responsabili, să trăim cu discernământ și să implementăm copiilor noștri adevăratele valori? Tocmai cei care au o atitudine atât de zeflemitoare la adresa nașterii pruncilor sunt de regulă cei care consumă cele mai multe resurse ale planetei. Cei care promovează avortul, relațiile extraconjugale, desfrâul în toate manifestările sale, homosexualitatea, ura asupra creștinilor, sunt cei care își aduc cel mai mare aport în distrugerea a tot ceea ce Dumnezeu a creat mai frumos.

Ne facem idoli din oameni și uităm să-L mărturisim pe singurul Dumnezeu adevărat, Cel care nu are slăbiciuni și nici nu este supus păcatului. Idealizăm oameni decăzuți din toate punctele de vedere, îi promovăm în spațiul public 24/24 și ne mirăm că avem o generație tânără scufundată în impostura, analfabetism, consum de alcool și umplând zi de zi cabinetele de psihologie și psihiatrie din cauza deziluzilor promovate de toate acestea pseudo vedete, ele însele suferind din cauza problemelor de aceeași natură.

Luăm în derâdere proprii părinți, educația sănătoasă și mai târziu ne trezim la marginea prăpastiei, după ce o viață am trăit după bunul plac, făcând ceea ce este cel mai important în opinia noastră: împlinirea propriilor plăceri.

Un copil îți dă sens, te împlinește și îți oferă șansă să înțelegi care este frumusețea adevăratei vieți. Nu vei putea să iei parte la toate petrecerile. Nu vei avea șansa să dormi toate nopțile. Poate nu vei călătorii în toată lumea după bunul plac. Dar vei primi în fiecare îmbrățișare a propriului copil tot universul la pieptul tău, te vei încărca sufletește la fiecare te iubesc livrat din inimă de acea bucățică din tine, pe care ai adus-o la existență și vei simți că viața ta continuă prin ființa propriului tău copil.

Să ne alegem cu grijă modelele care ne vor influența propriile noastre odrasle, viitorul planetei de mâine.

Previous Post

Gânduri despre Ieroschimonahul Paisie Olaru

Next Post

Evanghelia zilei (Luca 5, 33-39)

Related Posts
Total
0
Share