„Să ne rugăm pentru pacea lumii”

Ectenia rostită de către preot la sfârşitul Miezonopticii este adresată credincioşilor de pretutindeni. Primul îndemn din Ectenie este „Să ne rugăm pentru pacea lumii”. Pacea lui Hristos să cuprindă întreaga lume, sălăşluindu-se în inimile tuturor, pentru ca toţi să se bucure de cunoaşterea Împărăţiei lui Dumnezeu.

Trăim vremuri în care pacea pare să fie din ce în ce mai amenințată, de aceea este nevoie să ne rugăm mai intens lui Dumnezeu, Maicii Domnului şi tuturor Sfinţilor care au fost făcători de pace, să aducă pace, ocrotire şi armonie în familie, în societate şi mai ales între popoare – pentru că toți suntem fiii Tatălui ceresc.

Să ne facem, așadar, datoria morală de a ne ruga pentru pacea lumii, urmând modelul Mântuitorului Iisus, care spune: „Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”. Pacea lumii înseamnă şi pacea interioară a oamenilor, care vine de la izbăvirea de patimi şi păcate şi din hrănirea noastră cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos.

Există o strânsă legătură între pacea interioară și cea exterioară, de aceea trebuie mai întâi să ne cercetăm și să primim pacea în suflet – pentru că este unul dintre darurile dumnezeiești cele mai de preț.

Marian Dumitriu

Sursa: http://doxologia.ro

Previous Post

Raiul și iadul

Next Post

Nu cumva am pierdut Raiul?

Related Posts
Total
0
Share