Sabia și coroana

Demult, un mare împărat a vrut să încerce înțelepciunea copilului său, moștenitorul tronului, și a așezat pe o masă coroana și sabia lui. Chemându-și fiul, i-a cerut să se gândească bine și să aleagă ce îi este mai de folos în viață. Băiatul a ales sabia.

– De ce tocmai sabia, l-a întrebat regele?

– Pentru că prin sabie, pot câștiga și păstra coroana.

– Așa este, fiul meu, ai făcut o alegere bună. Însă ține minte: la fel este și calea pe care trebuie să o urmeze fiecare om, fie el rege sau țăran de rând: Calea Crucii, a jertfei, a dăruirii de sine. Crucea este singura armă pe care o poți folosi în viață, în războiul de toată vremea, războiul cu diavolul, cu ispitele, cu neputința și cu tine însuți. Credința înseamnă luptă. Tu ai sabia prin care poți cuceri și păstra coroana, însă Crucea o avem cu toții și numai prin ea putem primi și păstra Cerul în sufletele noastre. Să nu uiți asta, fiul meu!

“Calea lui Hristos este Crucea de fiecare zi. Nimeni nu s-a urcat vreodată la cer prin comoditate.“ (Sfântul Isaac Sirul)

Extras din Cele mai frumoase Pilde şi povestiri creştin-ortodoxe– autor Leon Magdan, editura Aramis – Patriarhia Română.
Total
67
Shares
Previous Post

Sfântul Ambrozie de la Optina

Next Post

Virusul Covid-19 este (întotdeauna) pitit după colţul tuturor Bisericilor

Related Posts