Scrisoare pascală a unui băiat de 16 ani cu autism către o prietenă din America

Bună, Reagan.

Nu am sărbătorit Paștile încă. Noi suntem ortodocși și sărbătorim într-o săptămână. E cea mai importantă sărbătoare pentru noi. Ne pregătim pentru ea postind șapte săptămâni fără lactate și carne și prin rugăciune.

În Săptămâna Patimilor Mântuitorului se fac slujbe speciale în fiecare seară. În Joia Mare, părintele nostru spală picioarele a doisprezece bărbați. Sunt impresionat de fiecare dată, mai ales atunci când sunt spălat și eu.

În noaptea Învierii, îmbrăcați în costume tradiționale, mergem la Biserică ca să primim Lumina Sfântă, asistăm la Sfânta Liturghie și ne împărtășim cu Trupul și Sângele Mântuitorului. Apoi părintele sfințește cu apă sfințită coșurile noastre cu mâncare tradițională de Paști (ouă roșii, pască și altele). Apoi mergem acasă, ciocnim ouăle spunând ”Hristos a înviat!” și mâncăm Paștile.

Tu când te împărtășești simți ceva special? Eu simt că e Hristos în mine și că mă iubește mult. Știu că sunt special pentru El și eu Îl iubesc mult. Când mă împărtășesc sunt fericit.

Te îmbrățișez ca un frate, Reagan!

Sunt bucuros să te cunosc.

Igor

Previous Post

Experienţa din căderile noastre

Next Post

Sărutul este semnul iubirii exprimate prin trup

Related Posts
Total
0
Share