Sfânta Lumină poate veni de la Ierusalim şi anul acesta

Autoritățile israeliene vor permite și anul acesta ca ceremoniile obișnuite legate de perioada pascală să se desfășoare în Ierusalim, pentru toate cultele creștine – Bisericile Grec-Ortodoxă, Catolică, Armenească, Copt-Egipteană, Siriană și Etiopiană, dar cu restricțiile aferente combaterii pandemiei COVID-19, a declarat luni o sursă a Ministerului Afacerilor Externe, pentru The Jerusalem Post.

Desfășurarea pas cu pas a ceremoniilor nu a fost încă pusă la punct, întrucât Ministerul Sănătății ar putea impune restricții, dar deja Rusia, Ucraina și Grecia și-au stabilit cursele aeriene ce vor aduce Sfânta Lumină în țările lor.

În Sâmbăta Mare, în incinta Bisericii Sfântului Mormânt, se vor afla circa 10-15 persoane, reprezentând Bisericile Ortodoxe, care apoi vor transporta Sfânta Lumină la Aeroportul „Ben Gurion”, sub escorta forțelor de poliție.

Delegații sosiți la Aeroportul din Tel Aviv din partea Bisericilor Ortodoxe nu vor coborî din avioane, pentru a evita măsurile de carantină impuse de Israel. Acestora le vor fi aduse la bordul aeronavelor containerele speciale cu Sfânta Lumină, pe care credincioșii din Grecia, Rusia, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Georgia, România și din alte țări o așteaptă.

Întreaga ceremonie a venirii Sfintei Lumini la Sfântul Mormânt din Ierusalim (care se petrece anual începând cu anul 867) va fi transmisă în direct și online.

De altfel, autoritățile israeliene au permis ca toate ceremoniile legate de sărbătorile pascale ale evreilor, creștinilor și musulmanilor să se desfășoare normal în Ierusalim – locul sacru și centrul celor trei religii monoteiste, atâta vreme cât administrațiile tuturor bisericilor au arătat înțelegere pentru situația creat de pandemia COVID-19.

Sursa: http://lumeacredintei.com

Previous Post

Ce ne facem noi cu atâția preoți?

Next Post

Număr de telefon disponibil NON-STOP pentru bătrânii fără ajutor

Related Posts
Total
506
Share
Post