“Sfântul Ioan te cheamă”

Preot Ioan Istrati

O mămică de fetiță mai vrea copii. Dar medicii au diagnosticat-o cu infertilitate secundară, după niște complicații mai grave. Îmi scrie anul trecut și mă roagă să mă rog. Facem împreună canon de rugăciune. Fetița din burtică nu are inimă. Femeia plânge de moare. Face ecografii la mai mulți medici. Îmi scrie și o îmbărbătez. Sufletul copilașului e în mâna lui Dumnezeu. 

Sărmana femeie a plâns un an de zile după pruncușor. I-am zis că dacă ne rugăm Sfântului Ioan Rusul, va vorbi cu Dumnezeu, Creatorul vieții.

În mai rămâne iarăși însărcinată. Se duce la ecografie și doctorul oftează și dă din umeri. Nu se aude inima. 

Fata să înnebunească de durere. Pleacă pierdută din cabinet. Se sfărâmă inima în ea. Prima Biserică, intră în ea. Câțiva oameni la Vecernie. E Biserica Sfântul Nectarie din Iași. Se așează în genunchi și plânge. 

Deodată aude la tropare despre Sfântul Ioan Rusul. E ziua lui, Vecernia lui. Ochii ei se deschid. 

Sfântul a tras-o către Biserică de ziua lui. Și vrea să îi spună ceva. Că pruncul are binecuvântarea lui Dumnezeu să vină în lume. 

Îmi scrie. Face Acatistul Sfântului Ioan Rusul mereu. Se dă cu ulei de la Sfântul Ioan. O pomenesc și eu. Îmi trimite poze cu ecografia bebelușului. După ziua Sfântului Ioan, inima fetiței bate tare. E vie. 

Astăzi îmi scrie. A născut o fetiță superbă. Îmi trimite poze cu păpușica. Îi mulțumește Sfântului Ioan, cel mai scump ocrotitor de bebeluși. 

Nu suntem niciodată vrednici să stăm prin preajma lui. Și totuși ne iubește. Și mângâie viața.

Previous Post

Praznicului Botezului Domnului (Boboteaza) în Ţara Sfântă | 2024 (FOTO & VIDEO)

Next Post

Mitropolitul care a înființat primul spital din Moldova: Profil

Related Posts
Total
0
Share