Sfântul Mina a găsit hoțul

Preot Alexandru Lungu

Vine la Biserică în urmă cu 40 de zile un tânăr aproape dându-și sufletul. Când ajunge în curtea Bisericii, Îl zăresc de pe geamul casei parohiale.  Se plimba dintr-o parte în alta a curții , fiind extrem de agitat și gesticula permanent ca și cum se certa cu cineva. Mi-am luat reverenda și am coborât în curtea Bisericii. Îmi sare efectiv în fața și aproape mă flanchează. Îl liniștesc și îl poftesc în Biserică.  Nu apuc sa ne așezăm într-o strană, iar el începe să-și povestească grăbit necazul.

– Părinte Alexandru, eu mă ocup cu vândutul mașinilor și de regulă plec de câteva ori pe lună să achiziționez din străinătate ceea
ce clienții mei îmi cer. La ultima călătorie am plecat cu 40 000 de euro asupra mea, trebuind să aduc în țară 3 mașini, două cu buget mai redus și una puțin mai scumpă. În seara când am plecat, la un moment dat, am intrat într-un peco și, ca niciodată, am omis să-mi iau geanta cu actele și banii pentru achiziția mașinilor. Când m-am întors la mașina ușa era descuiată și instant mi s-a făcut rău. Când am dat să intru primul lucru pe care l-am verificat a fost gentuța. Așa cum mă temeam, nu mai era acolo și știu că m-a luat răul. Cum mă voi justifica în fața clienților? I-am sunat și le-am cerut puțină răbdare, poate voi reuși să dau de banii respectivi. Am anunțat la politie si mi-au spus că șansele în astfel de cazuri de a recupera prejudiciul sunt minime. Părinte, sunt disperat, nu am de unde să scot toată suma pierdută și să o restitui.

I-am dat canon să citească Paraclisul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Mina. 40 de zile și eu îl voi pomeni la Sfânta Liturghie.

În această dimineață îmi dă mesaj pe telefon și mă anunță că ieri dimineață îl sună de la polițe și îi comunică faptul că un bărbat a venit și a predat o gentuță cu actele sale și cu o sumă mare de bani, iar el trebuie să se prezinte numaidecât pentru a confirma că îi aparțin. Astăzi se împlinise canonul de 40 de zile, iar persoana care i-a returnat banii a vrut să rămână anonimă.

Bucură-te, Sfinte Mare Mucenice Mina, mult folositorule!

Previous Post

Cuviosul Teodor Studitul: Iată, părinților și fraților, a sosit sfârșitul vieții mele…

Next Post

Este loc suficient pe pământ pentru toți

Related Posts
Total
0
Share