Sfântul Munte Athos: se preconizează relaxarea treptată a măsurilor anti-Covid-19

Sfânta Chinotită, organul suprem administrativ, legislativ, executiv şi judecătoresc din Sfântul Munte Athos, are în vedere pregătirea unor condiții care să permită pelerinilor vizitele individuale, excluzând, pentru moment, ideea pelerinajelor în masă. Cu excepția unor circumstanțe neprevăzute, intrarea în Muntele Athos va fi posibilă, probabil, după data de 17 mai.

De asemenea, frecvența de emitere a diamonitirioanelor (permisele speciale de intrare în Sfântul Munte) și a invitațiilor din partea mănăstirilor va fi redusă în mod semnificativ. În mod normal, numărul pelerinilor care puteau intra zilnic în Sfântul Munte era de 110 (100 ortodocşi şi 10 de alte confesiuni sau religii).

Conform surselor, cei care vor putea intra în Muntele Athos după 17 mai vor fi atent verificați, deși, în ultimele zile, poliția nu și-a mai asumat această sarcină pentru a limita deplasările de la o mănăstire la alta, conform orthodoxtimes.com.

Până astăzi, în Muntele Athos au fost înregistrate patru cazuri de infectare cu noul coronavirus, în rândul călugărilor, care sunt acum în stare de sănătate bună. În zilele următoare, Sfânta Chinotită va anunța detalii cu privire la această relaxare a măsurilor adoptate în data de 19 martie pentru limitarea răspândirii pandemiei.

Sursa: http://doxologia.ro

Previous Post

Italia: Bisericile se vor redeschide începând cu 18 mai

Next Post

Și totuși, de ce nu se redeschid lăcașurile de cult?

Related Posts
Total
0
Share