Sfântul Nicolae salvează în chip minunat un chinez

În Harbin[1] înainte de a ajunge la putere chinezii, exista o în gara de tren o Icoană a Sfântului Nicolae, pe care o lăsaseră refugiații ruși. O respectau chiar și chinezii.

Într-o zi a venit în gară un chinez ud leoarcă, care a căzut în genunchi înaintea Icoanei, mulțumind Sfântului Nicolae în limba chineză. Acesta într-o zi, pe timp de iarnă a încercat să traverseze râul Shangri-La. Acest râu trece prin Harbin și iarna îngheață.

Așa cum trecea în grabă, gheața s-a spart și s-a aflat sub gheață. Pe când se scufunda, și-a adus aminte de Icoană și a strigat: „Bătrânule de la gară, ajută-mă!”.

Apoi și-a pierdut cunoștința și s-a scufundat. Moartea părea sigură pentru el. Singurul lucru pe care și-l amintește este că dintr-odată s-a aflat pe malul râului, iar trupul său aproape că înghețase. Atunci a alergat cât a putut de repede la gară și a căzut în genunchi înaintea Icoanei, mulțumind Sfântului Nicolae pentru minunata lui intervenție.

[1] Harbin este capitala Heilongjiang, provincia nordica a Chinei. Orașul a crescut la sfârșitul secolului al 19-lea cu un aflux de ingineri ruși, care construiesc piciorul estic al caii ferate Trans-siberian.

Previous Post

Scurtă istorie a Rugăciunii lui Iisus

Next Post

Sfântul Nicolae ajută o musulmană stearpă

Related Posts
Total
0
Share