Spune-mi cine este martorul tău ca să-ți spun care e adevărul tău

Preot Savatie Baștovoi

Pilat L-a întrebat pe Hristos „ce este adevărul?”, întrebare pe care o pun în zeflemea toți cei care sînt asemenea lui Pilat. Hristos, Care este Adevărul însuși, nu a vrut să-i răspundă.

Cum ajungem la cunoștința adevărului în împărăția minciunii care este planeta pămînt? Cum judeci atunci cînd vorbești despre ceea ce nu ai văzut cu ochii tăi și nu ai pipăit cu mîinile tale? Cine este martorul de la care primești cunoștința? Căci dacă martorul este mincinos și tu vei fi mincinos răspîndind cele spuse de el.

Hristos, atunci cînd S-a arătat lumii la Iordan, a fost mărturisit de Tatăl și de Duhul: „În Iordan botezîndu-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii S-a arătat, căci glasul Părintelui a mărturisit Ție Fiu iubit pe Tine numindu-Te, și Duhul, în chip de porumb, a adeverit întărirea cuvîntului”. Nu o singură mărturie, ci două din Treime, ca să se plinească porunca din Scripturi: „iar orice mărturie să stea din gura a doi sau trei martori” (Deuteronom 19, 15).

Oricine se amăgește de către martor mincinos devine și el mincinos, de aceea și Hristos ne-a poruncit să nu ne facem grabnic judecători ca să nu ne luăm osîndă.

Spune-mi cine este martorul tău ca să-ți spun care e adevărul tău.

Previous Post

Aris Servetalis și rolul din „Man of God”

Next Post

Dacă nu aveai asta (crucea) la piept, vedeai tu ce păţeai!

Related Posts
Total
0
Share