Ultimele dorințe și testamentul Cuviosului Gavriil Georgianul

Slavă lui Dumnezeu întru Hristos!

Cer iertare și binecuvântarea Sanctității și Preafericirii Sale, Catholicosul și Patriarhul întregii Georgii, Ilia al II-lea. Cer iertare preoților, monahilor și monahiilor și dau binecuvântarea mea tuturor.

Dumnezeu este dragoste. M-am nevoit, dar n-am putut atinge dragostea lui Dumnezeu și dragostea aproapelui, după poruncile Mântuitorului nostru. Dragostea este singurul țel al omului în această lume văzută pentru a moșteni Împărăția Cerurilor și odihna în Vecinicie.

Îngăduiți-mi să fiu îngropat fără sicriu, înfășurat într-o manta.

Fiți buni și smeriți. Dumnezeu Își aduce aminte de noi în micșorarea noastră, Dumnezeu dăruiește harul Său celor smeriți. Fiți smeriți și binevoitori și iubiți-i pe toți cei din jurul vostru.

Vă iubesc pe toți, pe ortodocși și pe tot omul născut în lume.

Ținta acestei vieți este să moștenim Împărăția Cerurilor, să fim aproape de Dumnezeu și să ne odihnim în Vecinicie. Și vă doresc tuturor să ajungeți acolo.

Vă dau binecuvântarea mea tuturor ca să nu pierdeți Harul lui Dumnezeu; ca lumea întreagă să fie vrednică a moșteni Împărăția.

Nu este nimeni de pe pământ care să fi dobândit mântuirea și care să nu fi păcătuit. Nu sunt decât un mare păcătos, nevrednic și neputincios.

Când veți fi aproape de mormântul meu, vă rog cu toată dragostea, să vă rugați pentru odihna sufletului unui păcătos. Fost-am pământ, și în pământ mă voi întoarce. Adevărul e în nemurirea sufletului.

Gavriil Monahul

Sursa: monkgabriel.ge

Previous Post

Albă ca Zăpada şi cei 7…?!

Next Post

Nu poți sătura burta hapsânului cu cele mai fine și scumpe mâncăruri, dar burtica unui prunc curat se bucură și de o pâine proaspătă

Related Posts
Total
27
Share