Un Crez de Crăciun

Preot Ioan Bădiliţă

Cred în Domnul Iisus Hristos și în frumusețea Evangheliei născută într-o peșteră din Orientul Mijlociu.

Cred în Cel pe care stăpânitorii lumii L-au ignorat și pe care cei mândri nu-L vor putea înțelege vreodată; în Cel care a stat la masă cu oamenii simpli și a frânt pâinea în inimile flămânde după iertare.

Cred în Acela care a binevestit Dragostea nemuritoare a lui Dumnezeu.

Cred în Acela care a odihnit pe brațele Maicii Sale ca într-un leagăn sfânt și care a supt de la sânul ei tot ceea ce universul a avut mai bun de dăruit; în Acela care a întors cu iubire pe păcătoși la curăție și care a făcut din slăbiciunea noastră cel mai frumos veșmânt de mire.

Mărturisesc nevoia noastră eternă de Dumnezeu; nevoia de iertare pentru egoismul și lăcomia noastră; nevoia unei vieți noi pentru sufletele care suspină; nevoia de iubire pentru inimile reci.

Cred în Iisus, născut din Duhul Sfânt și din Fecioara Maria, Fiul Dumnezeului celui Viu, născut la miezul nopții lumii în Betleemul Iudeii, pentru mine, pentru tine și pentru întreaga făptură de sub cer.

Amin.

Previous Post

O masă binecuvîntată luată împreună

Next Post

50 de colinde din toată Grecia și Cipru

Related Posts

Ce sunt Deniile?

Prin caracterul și conținutul lor, deniile sunt slujbe unicat în cultul divin ortodox. Cuvântul denie vine de la slavonescul vdenie și înseamnă priveghere sau…
Read More
Total
0
Share