Un cuvânt de care să fugim ca de șarpe

Preot Ioan Istrati

Tot aud prin psihoterapeuți, guri, maeștri, actori, influenseri (sic), uneori – vai – preoți și teologi, cuvântul “cuplu”. 

Pe lângă faptul că e o stupizenie de ordin tehnic, e și un cuvânt profund antihristic, cuprinzând înțelegerea unei relații între două persoane, de ordin sexual și social, care demolează noțiunea sacră de familie. 

Un sinonim neaoș și sincer al cuvântului “cuplu” este curvăsărie. Concubinaj. Desfrânare. 

Poleiala bonom-demonică pe care a primit-o, aparența de neutralitate, incluziune, toleranță, nu sunt decât măștile din fața chipului hâd al realității: abator de omorât bebeluși, pepinieră de păcate, înhăitare pe bază de patimă. Eleganța exprimării nu poate acoperi trista esență: oameni care stau împreună pentru păcat, fără făgăduință în fața lui Dumnezeu, fără angajament, fără responsabilitate, fără viitor în Împărăția lui Dumnezeu. 

Aud des preoți care perorează pervers despre cupluri, sau pseudo-psihologi de cuplu, care dau sfaturi de wellness și realizare. E o tragedie. 

Biserica a întemeiat familia ca Icoană a iubirii treimice, ca Biserica de acasă, ca o celulă unică a organismului social și eclesial. De asemenea, Biserica a întemeiat monahismul, singurătatea cu Hristos, chinovia, retragerea în isihia rugăciunii pentru cei ce simt chemarea lui Dumnezeu. 

Cuplul e schimonosirea necreștină și pătimașă a familiei, cancerul plăcerilor animalice fără viitor, leagănul spart din care cad în hău bebelușii sfinți trimiși de Dumnezeu. E o convenție stearpă din care se poate pleca oricând, un troc de carne vie, venit din regnul necuvântătoarelor care își părăsesc puii după rut. Cuplul e perfect și în legăturile sodomice și în toate aberațiile pan-sexualiste ale “veacului acesta desfrânat și păcătos”.

Rog pe toți cei ce iubesc pe Hristos Dumnezeu să evite folosirea acestui cuvânt care oficializează păcatul, voracitatea, lepădarea de Dumnezeu. 

Vă las mai jos definițiile cuvântului cuplu: fr couple] 1-3 Reuniune a două persoane, forțe, obiecte într-o acțiune (sau activitate) comună. 4 Pereche formată din persoane de sex opus, unite prin căsătorie sau dragoste. 5 Doi actori care joacă împreună roluri principale. 6 (La tenis) Dublu. 7 Două animale reunite prin hamuri pentru aceeași muncă. 8 (Fiz) Sistem de două forțe egale antiparalele. 9 (Teh; rar și impropriu) Cuplă (1). 10 (Mar; ned) Element din scheletul transversal al unei nave.

Previous Post

Când mărturisirea lasă semne: istorisirea cicatricii de pe chipul Sfântului Grigorie Teologul

Next Post

Icoana Maicii Domnului din Tinos

Related Posts
Total
0
Share