Un francez se convertește la Ortodoxie, după întâlnirea cu Sfânta Xenia

Un stomatolog francez de la o clinică privată din Paris a fost rănit într-un accident de maşină şi a trebuit să rămână în spital câteva zile. Născut romano-catolic, dar indiferent față de orice credință, râdea de pacientul de lângă el, un emigrant rus ortodox, care se tot ruga. Nu doar că râdea în sinea lui, dar a început inclusiv să facă glume și cu cei din celelalte saloane.

Însă apoi, în acea noapte, nu a mai putut adormi deloc. Atunci, uşa salonului s-a deschis şi dintr-odată i-a apărut înainte o femeie care purta veşminte bărbăteşti și care ținea un baston în mână. Aceasta s-a îndreptat spre patul lui. El era surprins, pentru că nu o cunoștea pe femeia cu chip blând și, în același timp, straniu.

– Ce vreţi, doamnă? Nu am bani. Cine v-a lăsat să intraţi aici?

– Am venit să vă spun, i-a zis ea, în timp ce îşi ridica bastonul, să încetaţi să-l mai ridiculizaţi pe Yuri, cel ce se roagă. Veţi rămâne aici multă vreme și veți ajunge să-i căutați rugăciunile!

Cu adevărat, aşa a fost. Francezul a fost diagnosticat cu o insuficienţă cardiacă gravă şi a rămas trei luni în spital. El i-a povestit lui Yuri întâmplarea din timpul nopții – iar rusul a început să-i vorbească despre Sfânta Xenia și despre Ortodoxie.

Astăzi, stomatologul este un membru activ al comunităţii ortodoxe franceze. S-a botezat, iar apoi şi-a botezat fiica nou-născută cu numele de Xenia – în cinstea Sfintei şi întru pomenirea minunatei sale convertiri.

Sursa: http://doxologia.ro

Previous Post

Cuvioasa Xenia- de lume străină, iar cerului locuitoare

Next Post

Contabil american, monah la Mănăstirea Oașa

Related Posts
Total
0
Share