Un tânăr cu Sindromul Down știe pe de rost Noul Testament și a luat bacalauratul: „Am învățat cu ajutorul lui Dumnezeu”

Un tânăr din Cluj a luat bacalaureatul cu media 6,83 chiar dacă suferă de sindromul Down. Proaspătul absolvent a spus că dorește să urmeze  în continuare Facultatea de Teologie, visul său fiind acela de a sluji oamenii ca preot.

Mihai a mărturisit că totul se poate cu perseverență și cu ajutorul venit de la Domnul: „Am învățat cu ajutorul lui Dumnezeu și al lui Iisus Hristos. Am învățat foarte mult, nimic nu e usor, omul funcționează cu mintea, nimic nu se face fără muncă. Am luat 5,20 la română, 6,75 la istorie și 8,55 la geografie, sunt fericit… Vreau să urmez acum Facultatea de Teologie, vreau să devin preot, pentru că îmi place să mă rog, să citesc și să scriu din Biblie”, a încheiat tânărul cu sindrom Down în fața reporterilor veniți la premierea pe care primarul Clujului a acordat-o.

Maria Moceanu, mama sa, a spus că fiul său a lucrat zilnic pentru a ajunge la acest rezultat, iar ca părinte l-a susținut din toate puterile sale: „Munca noastră a fost să arătăm că se poate, este o muncă în spate care nu se poate cuantifica… Cu ajutorul lui Dumnezeu și al muncii de zi cu zi am reușit…

Am lucrat acasă, după-amiaza, din clasa a I-a, am făcut rezumate, am conspectat, am adus de la școală caiete, am colaborat cu unii profesori, am fost eu la meditații la profesori. Munca de acasă l-a făcut să reușească. Eu, în adâncul sufletului, am știut că își va lua bacalaureatul. E o mare realizare, vreau să transmit părinților să nu renunțe, pentru că foarte multi părinți abandonează…

Aș transmite societății: primiti-i în mijlocul vostru pe acești copii, sunt deosebiți! Aș spune părinților să lupte, să insiste și vreau să le transmit că prin muncă se poate ajunge la un final fericit. Copiii care pot trebuie susținui”, a spus mama sa.

Ea a menționat că Mihai practic a învățat pe de rost Noul Testament și cei 150 de psalmi, având o memorie foarte bună, iar înainte să poate vorbi, cunoștea slujba Sfintei Liturghii: „Mihai nu știa să vorbească, dar știa Liturghia pe de rost, la 12 ani știa toți Psalmii pe de rost, sunt 150 de psalmi, e o carte. Știe acum tot Noul Testament și o parte din Vechiul Testament. Noi am mers la Biserica și tot ce ținea de slujbele de înmormântare, de botez, de cununii, Liturghie, de ceremonialul religios, cântecele, rugăciunile le știa…  Mi-ar plăcea să trăiască într-un mediu teologic, pentru că aici e pasiunea lui”, a încheiat Maria Moceanu.

Sursa: http://avereabisericii.ro

Previous Post

Călugărul și dracul postului extrem

Next Post

Evanghelia zilei (Matei 24, 27-33; 42-51)

Related Posts
Total
0
Share