Viața se aseamănă cu anotimpul vara

Preot Alexandru Lungu

Trăim grăbiți și împovărați de griji. Viața este un dar și nu trebuie irosit. Este vară și suntem mânați de sentimentul de a călători mult. Duminica o dăm plăcerilor și prea puțin pășim pragul bisericilor.

Viața se aseamănă cu anotimpul vara. Suntem atât de fericiți de ziua lungă, de temperaturile ridicate, de natura care ne îmbie la tot felul de activități, încât toamna se așterne pe nesimțite. Astfel este și viața. Suntem tineri astăzi, încă în putere și lumea pare a noastră. Însă pe nesimțite apar durerile, începe ca oboseala să-și pună tot mai des amprenta pe trupurile noastre firave. Călătoria pare pe sfârșite, iar sufletul începe să devină tot mai neliniștit. Când privim în urmă, sunt puține lucrurile cu care să ne mândrim.

Dumnezeu spune să căutăm mai întâi Împărăția Cerurilor și toate celelalte se vor adăuga nouă. Dumnezeu nu este habotnic. Nu spune să căutăm doar Împărăția Cerurilor, să fim doar în Biserică, să stăm doar în genunchi, să postim zilnic. Dumnezeu ne cere să punem o ordine a priorităților.

Sunt festivalurile cele mai frecventate de tineri vara. Neversea, Untold, Electric Castle și altele ca acestea. O să vedem acolo mii de tineri care își trăiesc exuberant clipa. Apoi rămân consecințele acestor bucurii de moment: unii ajung la spital din cauza consumului de droguri și alcool.

Hristos nu îți oferă artificii și senzații tari. Nu o să simți nevoia să urlii și să îți sfâșii hainele de pe tine. Hristos nu este cool și nici la modă. Nu a fost niciodată tovarășul care se agață cu orice preț de sufletul tău. El te așteaptă cuminte, uneori până spre finalul vieții. Când va suna gongul final al vieții, nici prietenii, nici relațiile, nici averile, nici tinerețea, nimic din toate acestea nu ne vor fi de folos. Nu va conta decât tovarășul Hristos, Cel care ne-a însoțit permanent și din cele mai adânci întunecimi ale vieții ne-a ridicat.

Căutați Împărăția Cerurilor și toate celelalte se vor adăuga vouă!

Previous Post

Dacă m-aș fi gândit o secundă că „a rezolva“ chestia asta presupunea să renunț la o viață…

Next Post

Tăcere și rugăciune. Cazul gadarenilor

Related Posts
Total
0
Share