Viața unei preotese

Preot Alexandru Lungu

Viața unei preotese nu este presărată cu lapte și miere, chiar dacă din exterior pentru mulți așa pare. Este o viață plină de lipsuri, de greutăți, de ispite, de lupte interioare. Poate mulți văd haine frumoase, ocazii de a fi mereu în centrul atenției, doar bucurii și zâmbete. Preoteasa își jertfește viața, se anulează pe sine, renunță în multe momente la clipele de odihnă cu propriul soț.

Ea trebuie să îngrijească de copii, are menirea să îi redea soțului puterea de a pleca fără să se uite înapoi în unele momente critice care se petrec și în propriul cămin, curajul de a duce lupta până la ultima picătură de sânge. Îl primește în numeroase ocazii după zile de slujire, de spovedit, de vizitat bolnavi, de ascultat zeci de probleme, ca o umbră pală, ca o baterie epuizată de vigoare, iar liniștea și tăcerea ei în astfel de situații sunt suflul de care are nevoie pentru a o lua din nou de la capăt.

În spatele unui bărbat puternic se află întotdeauna o femeie puternică, iar în spatele unui slujitor devotat preoției, se află o soție discretă, care se anulează în cea mai mare parte a timpului pe ea însăși. Cred că doar alături de preoteasă, un preot poate rămâne complet!

Previous Post

Naşterea Domnului în Sfântul Munte Athos – 2022

Next Post

Apostolul zilei (Evrei 8, 7-13)

Related Posts
Total
0
Share