Vizionarii

Mediumii şi oamenii care prezic viitorul folosind frunze de ceai sau zaţ de cafea afirmă sus şi tare că au „darul” depistării unei anumite persoane sau a faptului că o anumită familie a fost blestemată şi că ei pot afla cine a blestemat-o. Să fim serioşi, nu cumva aceştia îşi bat joc pur şi simplu de oamenii obişnuiţi?

Răposatul Arhimandrit Haralambos Vasilopoulos1 a fost duhovnicul multor asemenea înşelători care s-au pocăit; el obişnuia să-i întrebe:

  • De ce te-ai amestecat în lucrarea diavolului?

  • Pentru bani, răspundeau ei.

  • Când clienţii voştri vă întrebau ceva, ce le răspundeaţi?

  • Pur şi simplu îi prosteam.

Aceştia mărturiseau cu toată sinceritatea că înşelau oamenii. „În spatele mediumilor (ş.a.m.d.) nu veţi găsi decât înşelăciune şi lăcomie”, notează răposatul preot în observaţiile sale.2

Aceşti amatori într-ale ocultismului se mai laudă şi cu faptul că-ţi pot găsi o persoană sau un obiect. Chiar aşa?! Dacă sunt aşa de isteţi în a găsi oameni, de ce nu-şi folosesc puterile pentru a ajuta poliţia să-i găsească pe cei care sunt un pericol pentru societate?3 Există o mulţime de recompense pentru găsirea oamenilor căutaţi. Aceasta ar putea fi o afacere foarte prosperă!

Fără îndoială că ar vrea, dar nu pot. Tot ce pot face este să-i prostească pe oameni.

În 1969, în Atena, era un om care iubea cu foc o femeie măritată. Era foarte pornit să se căsătorească cu ea, dar ea nici nu voia să audă. Într-o zi, i-a făcut o festă şi a convins-o să se urce în maşina lui. A dus-o până la Muntele Parnassos. Bineînţeles că a încercat totul pentru a o convinge să se răzgândească, dar ea era de neînduplecat. Urmarea a fost aceea că, la un moment dat, a smucit volanul în aşa fel încât a deviat către o stâncă, care i-a trimis drept la moarte pe pietrele din adâncul prăpastiei adânci de 700 de metri.

Acasă, familia aştepta ca femeia să se întoarcă. A trecut o zi, a trecut alta. Nici un semn de la ea.

Mama ei a făcut apel la un medium. L-a plătit frumos. Tot ce voia era să afle unde se află fiica ei. Răspunsul a fost următorul: „Fiica ta este bine şi în viaţă. În acest moment ea se plimbă pe o stradă aproape de Pireu”.

Atunci când vizitaţi „vizionari” ca aceştia, vă costă… Îşi bat joc de voi şi, în plus, îi mai şi plătiţi. Le daţi o grămadă de bani şi totul pare în regulă. Nici nu puneţi la socoteală. Dar dacă un preot ar veni şi v-ar citi o slujbă, acestuia îi daţi ceva acolo, „puţin”, după care nu mai încetaţi a vă plânge de faptul că trebuie să-l plătiţi.

1 Vezi cartea lui: Există magie?, p. 18.

2 Ibid., p. 18.

3 Există totuşi anumiţi mediumi folosiţi de poliţie în cazuri greu de rezolvat. Poliţiştii care le cer ajutorul sunt interesaţi să afle cu orice preţ cine este autorul unei crime sau al unei spargeri. Nu îşi dau seama că şi diavolul joacă rolul justiţiarului atunci când ştie că oamenii îi pică în cursă.

Previous Post

Femeia care-şi spovedea bărbatul!

Next Post

Bucuria izvorâtă din suferință

Related Posts
Total
0
Share