O lecţie de Photoshop

Moartea este cel mai important moment din viața noastră și, de fapt, singurul lucru sigur din această viață. Importanța capitală a morții constă în faptul că după moarte nu ne mai putem pocăi, adică direcția în care decolăm în clipa morții rămâne neschimbată.

Deoarece moartea este un moment atât de important în viața noastră, Dumnezeul nostru perfect nu lasă neutilizată nicio posibilitate de îmbunătățire pentru cel care urmează să moară și pentru oricine altcineva care ar putea fi afectat de moartea acestei persoane. Totuși, aici intervine libertatea noastră umană care poate strica rău lucrurile. Dar, dacă facem ceea ce putem – care este aproape nimic (o mică rugăciune și o lecție de Photoshop) – Dumnezeu va face ceea ce poate El, adică totul.

Nu crezi?

O lecție de Photoshop

Cu câțiva ani în urmă, unul dintre frații mei a venit la mine și mi-a spus: „Vino la biroul meu pentru că un fotograf din Salonic vrea să ne arate cum să folosim Photoshop.” Era foarte cald afară și eram foarte obosit (era după o priveghere) dar, pentru că un părinte m-a rugat, am mers la biroul lui.

În interior am găsit un bărbat foarte gras, cu multă transpirație pe el și o sticlă mare de apă în mâini. După câteva minute de neîncredere, am început să conștientizez că acest om era un om foarte, foarte bun, care a încercat, din toată inima, să ne învețe tot ce știa despre Photoshop, să ne facă o lecție de Photoshop.

După câteva ore într-un birou fierbinte, el a spus: „Nu mai pot face asta!” I-am spus: „Dar, nu ar fi trebuit să o faci. Ar fi trebuit să te oprești mult mai devreme!”

După un timp, ne-a spus: „Am făcut-o pentru că sunt dator față de Maica Domnului. Pot împărtăși o minune care mi s-a întâmplat?”

Am început să fim foarte atenți: „Ce minune?”

El a început:

Când eram foarte mic – doar un copil – mama a fost diagnosticată cu o boală terminală. Lucrurile erau atât de grave încât toată lumea știa că va muri. Nu mi-au spus, pentru că eram foarte mic. Cu toate acestea, într-o seară, am fost în camera mea și am auzit familia vorbind despre înmormântarea mamei mele – cum va fi, ce să facă – detalii de genul acesta.

Rugăciunea către Maica Domnului

Atunci am ieșit din patul meu și am îngenuncheat în fața Icoanei Maicii Domnului și m-am rugat din toată inima mea de un copil mic, spunând: „Maica Domnului, te rog, nu-mi lua mama, pentru că nu sunt gata încă! ”

Și mama nu a mai murit.

Anii au trecut. Medicii erau nedumeriți, deoarece toate analizele au arătat că mama ar trebui să fie moartă – dar era foarte activă și avea grijă de copii în fiecare zi.

Într-o zi, a trebuit să intru în armată. În Grecia, la acea vreme, armata era obligatorie. M-am dus într-o insulă cu unitatea mea și, cât am fost acolo, într-o noapte, am văzut o lumină imensă – fără margini. Era alb, alb, alb, alb. Iar în interiorul acestei apariții era un bărbat care iradia această lumină și din care emana o iubire imensă”

I-am spus: „Arăta așa?” Și am arătat degetul spre o Icoană uriașă a lui Hristos pe care o aveam în birou.

S-a uitat lung la Icoană și a spus în cele din urmă: „Da…, cam așa…dar nu sunt sigur”.

După o lungă tăcere, a continuat: Apoi, acel bărbat plin de iubire s-a apropiat de mine, s-a înclinat spre mine și mi-a spus: „Ești gata acum pentru mine să o iau pe mama ta?” Și i-am spus: „. . . Da! ”Și apoi m-am trezit. Dându-mi seama de cele întâmplate, am început să strig: „Nu! Nu! Nu!”

Întoarcerea

Imediat, am primit permisiunea de la unitatea mea să mă întorc la Salonic. Am ajuns acasă târziu seara și am sunat la sonerie. Mama a deschis ușa.

– Ești bine?, am spus.

– Da, a răspuns ea.

– Nu ești bolnavă?

– Nu. De ce întrebi?

– Nu contează. Putem vorbi mâine dimineață.

Dimineața, m-a trezit telefonul. A fost sora mea, întrebând dacă mama noastră i-a trimis pe nepoți la școală. I-am răspuns: „Nu știu. Lasă-mă să verific. ”Și când am intrat în camera ei, primele raze ale soarelui îmbrăcau deja trupul mort al mamei mele.

+ Povestită mie de Kostas, fotograf din Tesalonic. (mii de mulțumiri pentru o lecție de Photoshop și de viață ce ne-a dăruit)

Sursa: http://www.chilieathonita.ro

Previous Post

Viețile Sfinților – august, ziua 18

Next Post

Evanghelia zilei (Matei 20, 17–28)

Related Posts
Total
0
Share