Azi pe pământ, mâine…în mormânt

Dimineața, ne grăbim să ajungem la serviciu. Odată ajunși, ne grăbim să treacă mai repede cele 8 ore. Seara, intrăm grăbiți pe ușă, îi pupăm în grabă pe cei dragi și ne grăbim să ne aruncăm în fața televizorului cu un laptop sau o tabletă în brațe.

Ne grăbim de mici. Ne grăbim să creștem mari, ne rugăm să se termine odată anii de liceu, apoi facultatea. Apoi, ne grăbim să ne cumpărăm în rate pe viață un apartament. Facem degrabă copii, pe care îi creștem tot în grabă, mirându-ne „când au crescut așa repede?” Iar când sunt mari ne întrebăm de ce oare se grăbesc să plece atât de repede de lângă noi… Abia atunci intră în vocabularul nostru expresia: „Mai stai puțin…”

Cred că îți sună cunoscut! Ultima vizită în casa bunicii, tu grăbit să te întorci la ale tale, ea, ținându-te de mână și spunându-ți cu voce tremurată: „Mai stai puțin că Dumnezeu știe dacă te mai văd…”

Acum vreun secol și jumătate, John Ruskin, care provenea dintr-o familie foarte înstărită, de altfel, scria: „Nu există bogăție, ci doar Viață.” Gândește-te de câte ori auzi întrebarea „Ce-ai făcut cu atâția bani?” și de câte ori ai auzit pe cineva întrebând: „Ce-ai făcut cu atâta viață?” „Trăiește azi, mâine nu există!” sună patetic. Tocmai de aceea italienii i-au spus cinic, dar simplu: „Azi ești pe pământ, mâine în mormânt.” Pe pământ poți lăsa urme sau umbre. În mormânt, nu mai ești nici urmă, nici umbră.

,,Memento mori” O M U L E

Alex Andru via Preot Teodor Ciutariu.

Total
1K
Shares
Previous Post

Vovidenia și izvorul tămăduitor, darurile Maicii Domnului pentru sihaștri rugători

Next Post

Apostolul zilei (I Tesaloniceni 4, 1-12)

Related Posts