Vindecarea prin credinţă chiar este posibilă şi este demonstrată ştiinţific!

Cercetătorii ruşi au dovedit că oamenii se pot vindeca prin credinţa. Cercetătorii din Sankt Petersburg au reuşit să găsească şi dovada, descoperind mecanismul “material” al fenomenului divin.
“Rugăciunea este un remediu puternic. De asemenea, şi atingerea moaştelor. Nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar poate reface şi psihicul labil al bolnavului”, a declarat Valery Slezin, directorul Institului de Cercetare Neuropsihologică din Sankt Petersburg. Profesorul Slezin a mai făcut un lucru neobişnuit. A măsurat “puterea” rugăciunii.

El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări care se rugau şi a descoperit un fenomen neobişnuit şi anume “scurt-circuitarea ” activităţii cerebrale a cortexului. Acest fenomen nu poate fi observat decât la bebeluşii de trei luni, când se află la sânul mamei lor şi se simt în siguranţă. Odată cu maturizarea, acest sentiment al siguranţei se estompează, activitatea cerebrală se intensifică iar ritmul biocurenţilor cerebrali devine mult mai lent, cu excepţia somnului adânc şi al rugăciunilor, mai spune omul de ştiinţă.
Slezin a numit această stare una de “veghe” şi a demonstrat că este vitală pentru fiecare persoană.
Este cunoscut faptul ca bolile sunt cauzate, în special, de situaţii negative care ne afectează starea psihică. Se pare că, în timpul unei rugăciuni grijile trec în planul doi sau chiar dispar de tot. Astfel, ambele vindecări, psihică şi fizică, sunt posibile. Rugăciunile sunt chiar scut pentru radioactivitate!
Angelina Malakhovskaya, o altă cercetătoare din Rusia (Ingineră şi Electrofiziciană la laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică), a declarat că serviciile religioase îmbunătăţesc sănătatea individului. Ea a realizat mii de cercetări cu scopul de a găsi şi observa reacţiile corpului uman, înainte şi după slujbele
religioase. Concluziile acestor studii au fost că rugăciunile normalizează presiunea sângelui.
Rugăciunile pot neutraliza chiar şi radiaţiile, potrivit cercetărilor. Astfel, s-a observat că după catastrofa de la Cernobâl, nivelul radiaţilor din jurul bisericii Sfântul Arhanghel Mihail, aflată la numai patru kilometri depărtare de locul incidentului, era unul normal.
Cercetătorii sunt de părere şi că apa sfinţită, semnul crucii şi chiar şi sunetul clopotelor pot vindeca boli. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripa, hepatită şi tifos, dar nu numai. Proteinele viruşilor se curbează şi nu mai poartă infecţia, a spus Malakhovskaya.
Oamenii de ştiinţă au dovedit, în mai multe rânduri, puterea semnului crucii, a rugăciunilor şi a slujbelor săvârşite în Biserica Ortodoxă. Astfel, cercetătorii ruşi au demonstrat urmările concrete ale semnului crucii făcut deasupra mâncării, de pildă. „Am demonstrat că vechiul obicei de a însemna cu Sfânta Cruce mâncarea şi băutura înainte de masă are o însemnătate mistică profundă. Această tradiţie are consecinţe practice: mâncarea este purificată în mod real, imediat. Aceasta este o mare minune, care se întâmplă zi de zi”, afirmă electrofiziciana Angelina Malakhovskaya de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică din St. Petersburg.

Hristos Vindecătorul
Malakhovskaya studiază puterea semnului Sfintei Cruci de mulţi ani. Ea a efectuat un număr mare de experimente care au fost verificate în mai multe rânduri înainte de a fi prezentate publicului. A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă. Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limitare este aceea că ea îi vindecă numai pe cei credincioşi.
„Apa «distinge» nivelul de credinţă al oamenilor”, spune Malakhovskaya. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2, 5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1, 5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările sunt nesemnificative.
Ea a descoperit în special proprietăţile bacteriologice ale apei după ce a fost binecuvântată cu o rugăciune ortodoxă şi cu semnul Sfintei Cruci. Studiul a arătat, de asemenea, o nouă proprietate, necunoscută în trecut, aceea a cuvântului lui Dumnezeu de a transforma structura apei, mărindu-i considerabil densitatea optică în domeniul spectral al undelor scurte ultraviolete. Se ştie deja că apa sfinţită de către un preot ortodox nu mai prezintă mişcare browniană şi nu se mai alterează cu trecerea timpului.
Cercetătorii au verificat efectul rugăciunii „ Tatăl Nostru ” şi al semnului ortodox al Sfintei Cruci făcute asupra bacteriilor patogene. Au fost prelevate probe de apă din mai multe surse: fântâni, râuri şi lacuri. Toate probele conţineau stafilococul auriu, un bacil din colon. Ei au constatat că dacă se rosteşte rugăciunea „ Tatăl Nostru ” şi se face semnul Sfintei Cruci peste probele de apă, numărul bacteriilor periculoase scade de şapte, zece, sute şi chiar mii de ori.
Experimentele au fost astfel concepute încât să se excludă posibilitatea unor sugestii mentale. Rugăciunea a fost rostită atât de credincioşi, cât şi de necredincioşi, dar numărul bacteriilor patogene a scăzut.
Cercetătorii au dovedit şi efectul benefic al rugăciunii şi al semnului Sfintei Cruci asupra persoanelor. Toţi participanţii la teste au avut presiunea arterială stabilizată şi indicii sanguini îmbunătăţiţi. Impresionant este faptul că indicii sanguini s-au modificat înspre însănătoşire: persoanelor hipotensive au înregistrat creşteri de tensiune, iar cele hipertensive scăderi de tensiune.
S-a observat, de asemenea, că dacă semnul Sfintei Cruci este făcut neglijent, de exemplu cu cele trei degete unite incorect sau duse în afara locurilor corecte – mijlocul frunţii, centrul plexului solar şi cavităţile umerilor drept şi stâng – rezultatul pozitiv este mult mai redus sau chiar absent.
ATENŢIE, însă! – NU renunţaţi la medicamentaţia dvs., fără acordul verbal sau scris al medicului dv. curant!
Înfruntaţi-vă suferinţa/boala pe două căi, şi anume: calea MEDICALĂ şi calea DUHOVNICEASCĂ (SPIRITUALĂ, prin credinţă). Luaţi medicamentaţia necesară, având şi credinţă! Accesaţi şi link-ul de mai jos:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie pentru trup si suflet, din perspectiva medico-spirituala: suferinţa ! 059479.html

Previous Post

Cheia Raiului

Next Post

Moaștele Sfinților noștri

Related Posts
Total
0
Share