Cuviosul Iacov Tsalikis și fata lesbiană

Într-o zi au venit la Cuviosul Iacov Tsalikis doi pelerini din Atena, având cu ei o fată care trăia în păcat. Imediat ce au ajuns la Mănăstirea Cuviosului David din Evia, ei l-au întâlnit pe Gheronda, care i-a primit cu bunătate și o voce dulce și calmă. Ei au spus către el: ”Gheronda, am adus o fată și ea dorește să te vadă, trăiește în păcat. Te rugăm arată către ea dragoste, pentru că am fost la un alt părinte duhovnic și nimic nu s-a petrecut.”

Atunci Gheronda a întrebat pe fată: ”Care este numele tău și de unde ești?”

”Gheronda, sunt o lesbiană și o păcătoasă”, a spus fata.

”Ah! Ce bucuros sunt, copilul meu din Lesvos (un locuitor din insula Lesvos este numit lesbian), insula de unde au venit Sfinții Mari Mucenici Rafail, Nicolae și Irina! Mă bucur.” Cuviosul s-a comportat de parcă nu ar fi înțeles că acea fată era lesbiană, deși înțelesese, dar se comportase astfel pentru că avea un simț al umorului foarte dezvoltat.

Fata era confuză. ”Ce vrei să spui?” a gândit aceasta.

Gheronda i-a spus apoi: ”Vino să mergem la Sfântul Haralambie la spovedanie, spune-mi despre locul tău natal, frumoasa Lesvos și despre orice altceva te mâhnește.”

Au intrat, fata s-a mărturisit și a ieșit o nouă persoană. ”Această transformare este din mâna dreaptă a Celui Preaînalt.”

Gheronda a spus către ea: ”Nu te urăsc, copilul meu, dar urăsc păcatul.”


Puteți citi și:

Previous Post

E-dialog Arhim. Efrem Vatopedinul cu membrii ASCOR Alba Iulia

Next Post

Vestea cea bună a Nașterii Domnului într-o lume bulversată

Related Posts
Total
0
Share