Minune cu untdelemnul de la candela sa

 Starețul Iacov Țalikis

Înaltpreasfințitul Mitropolit de Morfu, kir Neofit, în una dintre vizitele sale la Mănăstirea Cuviosului David, ca arhimandrit pe atunci, printre alte minuni pe care le-a săvârșit sfântul Stareț Iacov cu ciprioții, frații noștri, pe care mult îi iubea, a istorisit și următorul fapt minunat:

„Adusesem în Cipru untdelemn de la candela de la mormântul Starețului. În 1993 m-a sunat parohul Sfintei Biserici a Sfântului Ioan Teologul din Larnaka, Pr. Panaghiotis Zaros și mi-a spus:

– Părinte Neofite, nu mă simt bine. Am o problemă cronică de sănătate, dar nu o spun nimănui. Am fisuri la intestinul gros și o mare hemoragie. În aceste zile am dureri puternice și o mare scurgere de sânge. De aceea te rog fă pentru mine un Paraclis la Sfântul Gheorghie, pentru că trăiești în Mănăstirea lui, și la Părintele Iacov să-mi dea răbdare, căci sufăr foarte mult și strig, încât se mâhnesc și preoteasa și copiii mei.

gerontas-iakovos-tsalikis

M-am mâhnit mult și i-am făgăduit că voi face un Paraclis și-i voi duce eu însumi untdelemn de la candela Părintelui Iacov. După ce i-am spus acestea, am închis telefonul. După vreo cincisprezece minute a venit însuși Părintele Panaghiotis la Mănăstire și mi-a spus:

– Am venit să iau eu untdelemnul de la Gheronda, deoarece cred cu tărie în acest om, cred că Dumnezeu l-a înzestrat cu har și mă va ajuta.

I-am dat untdelemn, s-a însemnat cu el pe frunte și a plecat. Seara m-a sunat și mi-a spus plângând, dar plin de bucurie, că s-a oprit curgerea sângelui. De atunci s-a făcut cu desăvârșire bine.

Părintele Panaghiotis suferea de aceasta încă din anii adolescenței, iar acum avea în jur de patruzeci de ani. După ce s-a vindecat, a făgăduit că va săvârși Dumnezeiasca Liturghie și parastas pentru Starețul Iacov în fiecare an, de ziua vindecării sale.

După ce a trecut un an de la această minune, Părintele Panaghiotis a uitat de făgăduința sa. Și-a adus aminte de ea în ziua în care i-a apărut puțin sânge. Și îndată și-a împlinit făgăduința, iar curgerea sângelui s-a oprit.

De atunci își amintește în fiecare an și săvârșește Dumnezeiasca Liturghie și-l pomenește pe Stareț în rândul Sfinților.


Puteți citi și:

Previous Post

Sfântul Noul Mucenic Ioan, Croitorul din Insula Thasos

Next Post

Mare rău este neascultarea

Related Posts
Total
0
Share