Şi duhului tău

Altădată aflându‑se acest dumnezeiesc bărbat în cetatea sa, a intrat în Biserică la Vecernie şi s‑a întâmplat ca atunci să nu fie popor acolo, decât numai slujitorii bisericeşti. Atunci a poruncit să se aprindă făclii multe şi candele, iar el stătea singur înaintea Altarului, bucurându‑se cu duhul.

Când a spus după obicei „Pace tuturor”, nefiind popor ca să dea răspunsul cel obişnuit la cuvintele zise de arhiereu, îndată s‑a auzit din înălţime răspunsul „Şi duhului tău”. Şi glasul acela era atât de dulce şi de plăcut, încât covârşea orice cântare omenească.

Iar diaconul care zicea ecteniile s‑a speriat, căci auzea la fiecare stih o cântare dumnezeiască venită de sus şi zicând „Doamne miluieşte”. Iar acea cântare o auzeau şi cei ce se aflau departe de Biserică, încât alergau cu sârguinţă să asculte acel glas dulce şi prea minunat. Şi cu cât se apropiau mai mult de uşile Bisericii, cu atât li se îndulceau urechile şi inimile de acea cântare străină. Dar când au intrat în Biserică, s‑au minunat, pentru că n‑au văzut pe nimeni, decât numai pe arhiereu împreună cu câţiva slujitori bisericeşti. Apoi acea cântare nu s‑a mai auzit şi toţi se minunau foarte mult de aceasta.

Extras din Păstorul cel bun- Viaţa și minunile Sfântului Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni – Arhim. Antonios Pakalidis, Editura Evanghelismos.


Puteți citi și:

Viaţa celui între Sfinţi Părintelui nostru Spiridon, Episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni

Spiridon, Sfântul care își părăsește racla

Sfântul Spiridon păzește orașul Kerkira de o boală molipsitoare

Corfu – Insula Sfântului Spiridon

Sărbătorile. Sfântul Spiridon

Caracterizarea Sfântului Ierarh Spiridon

O arătare minunată a Sfântului Spiridon

Minunea cu cărămida a Sfântului Spiridon

L-am văzut pe Sfântul Spiridon…

Caii cu capetele inversate

Sfântul Spiridon și șunca de porc

Sfântul Spiridon era foarte sârguitor în păzirea rânduielii bisericeşti şi în păstrarea neştirbită a Dumnezeieştii Scripturi

Nu va ieşi pruncul din pântecele tău până când nu vei mărturisi singură păcatul

Capra neplătită

Când o „băbuță” credincioasă te învață să crezi

Fiică Irino, unde este odorul cel de aur, care ţi s‑a încredinţat spre păstrare?

Sfântul Spiridon și femeia moartă de bucurie

Previous Post

Evanghelia zilei (Luca 17, 20–25)

Next Post

Să păstrăm fiorul primei Liturghii

Related Posts
Total
1
Share