Apariția Cuviosului Iacov Tsalikis într-o fotografie la 11 luni de la plecarea sa la Domnul

de Dr. Stylianos Papadopoulos

Această fotografie, care a fost publicată pentru prima dată în paginile acestei ediții – Μακαριστός Ιάκωβος Τσαλίκης (ediția a cincea, publicată în 2000), a fost făcută în chilia Cuviosului Iacov la 11 luni după plecarea sa la Domnul.

Ierodiaconul cipriot care a făcut această fotografie nu a putut să-l viziteze pe Stareţ cât timp acesta era în viaţă, aşa că a vrut să facă o fotografie în chilia sa.

Şi- o, minune!-, când a fost developat filmul, toți au fost uimiţi să vadă silueta Stareţului.

Scrisoarea journalistului, domnul M.G. Michaels, care ne-a adus la cunoştinţă minunea, este publicată în cele ce urmează:

15.05.1994

Dragă Profesore,

Hristos a Înviat şi La mulți ani.

Fotografia pe care ţi-o trimit este pentru a te înştiinţa despre o apariție miraculoasă care a avut loc cu Stareţul Iacov Tsalikis, despre care tu ai scris. Pe scurt:

Un anume tânăr diacon din Cipru, dintre cunoscuții mei, a vizitat mănăstirea Stareţului în octombrie 1992 pentru a-l întâlni îndeaproape. Acolo, monahii l-au informat că Stareţul a plecat la Domnul pe 21 noiembrie 1991. Diaconul s-a întristat că nu a apucat să-l întâlnească pe Stareţ cât era în viaţă, aşa că a cerut binecuvântare monahilor să viziteze chilia sa şi să fotografieze lucrurile sale. Şi aşa s-a întâmplat.

Când diaconul s-a întors în Cipru, a dus filmul la un laborator pentru developare. Într-una dintre fotografii (cea pe care ți-am trimis-o), apare Stareţul. În colţul din stânga jos, vei vedea data exactă (10-8-92) când a fost făcută.

Am o observație pe care am făcut-o despre această fotografie. Stareţul apare întreg, în proporții gigantice, în relație cu spaţiul chiliei sale şi foarte aproape de peretele de unde fotografia a fost făcută. Fă o comparație cu fotografia de pe coperta cărții tale. Un fotograf profesionist cipriot mi-a zis că este nevoie de cel puțin 15 picioare pentru a fotografia un om cu tot trupul, în picioare.

Cu urări din inimă,

M. Michaels.


Puteți citi și:

Previous Post

Mesaj din partea Stareţului Paisie, de la Mănăstirea Sf. Antonie cel Mare, Arizona

Next Post

Evanghelia zilei (Luca 12, 13-15; 22-31)

Related Posts
Total
0
Share